Nedelja 25.03.2012.
15:17
Agencije

Milošević: Stanojevića je trebalo smeniti posle Šamroka

Milošević, međutim, smatra da je u Partizanu pogrešno bilo menjati trenera Aleksandra Stanojevića, koji je u polusezoni imao 10 bodova prednosti u odnosu na rivala.

"Njega je trebalo smeniti odmah posle poraza od Šamroka, a ne šest meseci kasnije, kada je ta priča bila završena, a na domaćoj sceni ostvarena dominantna razlika" objasnio je Milošević.

Prema njegovoj oceni, to je bila pogrešna odluka kluba iz koje se već stvaraju problemi.

"Ipak, dovođenje Granta nije greška, jer se radi o treneru sa velikim iskustvom. U dosadašnjim utakmicama sam video neke naznake onoga što on hoće, dosta 'pasova iz prve', ideju da se lopta brže prenosi s jedne na drugu stranu. To može da utiče da se reši problem 'sporog' fudbala, čime bismo mogli da se približimo evropskom", napominje Milošević, koji je dugo izbegavao da komentariše događaje u Partizanu.

"To je, ipak, proces koji traje", dodao je Milošević i upozorio da će cela priča "kratko trajati i biti bez neke vajde", ako ljudi u klubu ne budu imali strpljenja i
"razapinju trenera na krst posle svakog lošeg rezultata".

Poređenja radi, dolazak Prosinečkog za trenera Crvene zvezde bio je "pravi potez", ističe Milošević i dodaje da je "još bolji potez to ga nisu u međuvremenu oterali, u skladu sa dosadašnjom praksom, već su mu dali vremena", koje je neophodno za stvaranje ekipe.

To su dva Zvezdina dobra poteza, prvi kada je dovela Prosinečkog, a drugi kada mu je dala maksimalnu podršku, bez obzira na prošlogodišnje rezultate, objasnio je Milošević.

2024 © - Vesti online