Nedelja 25.03.2012.
13:45
Beta

SNS obećava reviziju rada javnih preduzeća

Funkcioner naprednjaka Marko Đurić
 

"Mi znamo da postoji nekoliko desetina afera veličine Kolubare, koje nisu ni taknute. Mi smo spremni da se uhvatimo u koštac sa time. To će biti način da naša buduća vlada ostvari ozbiljne uštede i realizuje prve ozbiljne ekonomske korake napred", kazao je funkcioner naprednjaka Marko Đurić, na konferenciji za novinare održanoj
ispred Vlade Srbije.

On je ukazao da je Vlada u prethodne četiri godine akumulirala više od 5 milijardi evra gubitka u javnim preduzećima, kao i da tim preduzećima gotovo isključivo rukovodi partijski kadar.

"Posledice ovoga su korupcija i neefikasnost", kazao je Đurić i dodao da među direktorima javnih i komunlanih predueća više od 80 odsto ima člnsku kartu neke od vladajućih stranaka, a nijedan nije izabran na javnom konkursu, već su svi postavljeni.

"Javna preduzeća su deo mehanizma za pranje i prelivanje novca građana Srbije. Preduzeća stvaraju gubitke, koji se nadokanađuju novcem građana i novim zaduživanjem", kazao je Đurić.

On je poručio da će zadatak naprednjaka biti restruktuiranje drzavne uprave, liberalizacija poreskog sitemaa i reforma javnog sektora.

"Srpska napredna stranka će celokupnu državnu politiku podrediti ostvarenju svog glavnog cilja, a to je otvaranje novih radnih mesta. Državna politika u svim oblastima i svi državni organi u Srbiji moraju biti podređeni ostvarenju tog cilja - otvaranju novih radnih mesta i borbi za svaki evro bruto društvenog proizvoda", poručio je
funkcioner naprednjaka.

2024 © - Vesti online