Subota 24.03.2012.
15:07
Beta

Poljoprivrednici ponovo blokiraju Vojvodinu?

Slika sa prošlogodišnjih protesta poljoprivrednika
 

"Tražimo da se nastavi kontinuitet regresiranja repromaterijala u proizvodnji, sa 14.000 dinara po hektaru, kao i da Ministarstvo poljoprivrede konačno donese Strategiju ruralnog razvoja u Srbiji, jer je to uslov da farmeri mogu da koriste sredstva iz IPA fondova EU", precizirao je Grujić.

Prema njegovim rečima, to je dogovoreno na "spontanom sastanku" oko 300 poljoprivrednika u Novom Sadu koji su se okupili oko zemljoradnika koji su tokom prošle godine pregovarali sa Vladom Srbije.

Grujić je rekao da iza ovih okupljanja ne stoji nijedna politička stranka, a ni bilo koja asocijacija poljoprivrednika, već poljoprivrednici koji su nezadovoljni, jer Ministarstvo poljoprivrede nije ispunilo prošlogodišnje zahteve. 

"Naša ponuda je oročena do srede. Ako je ne prihvate, u četvrtak od devet sati blokiraćemo prvo lokalne puteve, a potom ćemo traktorima krenuti za Beograd i ovaj put nećemo odustati od toga", rekao je Grujić i dodao da su poljoprivrednici već prijavili blokade za sledeći četvrtak ujutro.

Poljoprivrednici su krajem maja i početkom juna prošle godine pet dana blokirali puteve širom Vojvodine, a blokade su uklonili nakon što su se sa Ministarstvom poljoprivrede dogovorili o isplati subvencija.

Tada je dogovoreno da će isplata subvencije od 14.000 dinara po hektaru, za posed veličine do 30 hektara, biti završena do kraja 2011, a da će subvencije za preostalih 70 hektara biti isplaćivane od 1. januara 2012. godine.

2024 © - Vesti online