Subota 24.03.2012.
14:04 >> 16:57h
Beta

Tadić: Srbija više ne sme da ratuje

Boris Tadić: NATO bombardovanje je zločin
 

Aleksinac je 5. aprila 1999. uveče pogođen sa šest projektila i u tom napadu poginulo je 11, a ranjeno 50 ljudi. Tadić je novinarima rekao i da je napad NATO na SR Jugoslaviju 1999. bio protiv Srbije i srpskog naroda.

Porodice žrtava odaju poštu

"Sve što činimo u budućnosti treba da bude sazdano na taj način da više nikada ne budemo uključeni u bilo kakav rat, čuvajući iznad svega ljudske živote i našu zemlju", rekao je Tadić povodom 13. godišnjice od NATO bombardovanja.

Tadić je rekao i da Srbija sećanjem na poginule "može da produži njihovo postojanje među nama".

Tadić je u Aleksincu, povodom Dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju, položio venac na Spomen obeležje žrtvama napada na taj grad. Vence su u Aleksincu položili ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković.

Napadi na SRJ su trajali 11 nedelja i u njima je, prema procenama iz različitih izvora, poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi. U bombardovanjima, koja su bez prekida trajala 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture.

2024 © - Vesti online