Subota 24.03.2012.
12:03
E. V.

Magat kaže da budem strpljiv

Slobodan Medojević (21), bivši kapiten Vojvodine i mlade reprezentacije Srbije, u zimskom prelaznom roku je pojačao Volfsburg, ali još nije debitovao u Bundesligi, iako je u međuvremenu odigrano već devet prolećnih kola u elitnoj ligi Nemačke.


"Bio sam spreman na ovakav rasplet situacije, jer sam znao da kao novajlija najpre moram da se uklopim u sistem rada i priviknem na novu sredinu. Upravo sam ovih dana o tome razgovarao sa trenerom Feliksom Magatom, koji mi je rekao da sam angažovan kao perspektiva i da ću sigurno dobiti šansu. Potrebno je samo da nastavim kao do sada, da budem strpljiv, uporan i vredan", kaže kapiten "orlića".


Ugovor do 2015.


Medojević je ugovor sa "vukovima" potpisao do 2015, a zajedno s njim je u klub stigao i Ferhan Hasani iz makedonskog prvaka Škendije.

 

"Medojević i Hasani su dva mlada fudbalera koji su igrali izuzetno dobro u nacionalnim ligama. Međutim, biće potrebno vreme da se prilagode takmičenju u Bundes ligi", rekao trener Feliks Magat.

Utisci o "vukovima" su više nego pozitivni.

"Klub je vrhunski organizovan. Uhodan sistem, koji je svaki pojedinac dužan da poštuje i da ispunjava uslove. Nikome nije zagarantovano mesto u timu. Glavni kriterijumi su rad na treninzima i učinak na utakmicama".


Medojević kaže da se privikao na režim rada u Volfsburgu.

"Jesam. Izuzetno se naporno trenira, praktično cele sedmice dva puta dnevno, tako da to iziskuje maksimalnu fizičku spremnost. Jedno vreme imao sam problem sa povredom stopala, ali u međuvremenu je to sanirano i sada bez problema ispunjavam sve što se traži".


Trudi se da mu nemački jezik ne predstavlja problem.

"Znao sam osnovne pojmove nemačkog, pa sam mogao da se sporazumem sa saigračima u igri i na treninzima razumem zahteve trenera. Ali, sad imam časove, jer hoću što pre da savladam jezik i osposobim se da u potpunosti funkcionišem u novoj sredini. Nedavno sam se iz hotela preselio u stan i polako ga sređujem. Do toga mi je bilo naročito stalo, jer sam svestan koliko je važan privatni život za uspešnu profesionalnu karijeru. Strpljiv sam, verujem u sebe i očekujem da ću uskoro dobiti šansu da na terenu pokažem šta znam", kazao je Slobodan Medojević za beogradski dnevnik "Sportski žurnal". 

2024 © - Vesti online