Petak 23.03.2012.
21:32
Vestionline, Blic

Jovanović: Cilj je jasan - nova titula!

Novi pohod na titulu u domaćem šampionatu - Vlada Jovanović

Trener crno-belih Vlade Jovanović rekao je da, iako je sezona ušla u završnu fazu, a tri takmičenja su već priveli kraju, računajući i Evroligu, ponovo su na početku.

"Tu u nekoj meri postoji i emotivna i fizička potrošenost zbog utakmica koje su odigrane, krećemo u jedan novi posao, u jednu novu ligu i stvarno je ne samo nama, već svim ekipama, teško da u ovom ritmu takmičenja, ne utakmica, svaki put nađemo nove motive. Ipak, Partizan je navikao da funkcioniše u tom tempu. Neke zacrtane ciljeve na početku sezone smo već ostvarili, međutim predstoji nam još jedan cilj, nacionalno prvenstvo koje Partizan uvek, kako ranije tako i sada, shvata ozbiljno. Partizan ne krije svoje ambicije, one su uvek najviše. Mi ćemo pokušati jednim ozbiljnim pristupom i radom u naredna tri meseca da opet ostvarimo najviši plasman", rekao je Jovanović.

Trener crno-belih izdvojio je timove koji su favoriti u ovom takmičenju, ali je istakao i ambicije timova koji su plasmanom u Superligu doveli i pojačanja.

"Jasno je da su favoriti ekipe iz Jadranske lige, ali ozbiljni sistemi ekipa koje su došle iz naše lige, pokazuju da njihove ambicije nisu završene sa plasmanom u Superligu, a skoro svi klubovi, izuzev Radničkog FMP, doveli su pojačanja. Mi znamo koji su nam ciljevi, moramo svaku ekipu ozbiljno da shvatimo i da pokušamo da imamo dobar pristup svakom meču i iz tog pristupa da gradimo svoju igru. Superliga je takmičenje u kojem nema mnogo utakmica, vrlo je malo prostora za greške i ne smemo da ih pravimo", dodao je trener aktuelnog šampiona Srbije.

2024 © - Vesti online