Petak 23.03.2012.
12:28
Beta

"I bez izbora, ostajemo na Kosovu"

I bez lokalnih izbora institucije na Kosovu
 

U institucijama će, umesto izabranih, biti postavljeni funkcioneri, odnosno privremeni organi koje će imenovati nova vlada, u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, "kao privremeno rešenje do sticanja uslova da se organi izaberu", rekao je Ivanović za Novi magazin.

Prema njegovim rečima, pokušaj da se bez pristanka UNMIK-a, a uz protivljenje međunarodne zajednice, održe lokalni izbori ugrozio bi kontinuitet održavanja srpskih parlamentarnih izbora na Kosovu.

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM je dodao da je siguran da će parlamentarni i predsednički izbori biti organizovani bez ometanja, da neće biti zaplene biračkog materijala ili upada policije na biračka mesta.

Prištinski zvaničnici najavili su da će, ako treba i silom, sprečiti izbore Srbije na Kosovu.

Ivanović je dodao da Vlada Srbije očekuje zvaničan odgovor UNMIK-a, a ne samo izjavu portparola povodom pitanja u vezi sa organizovanjem srpskih lokalnih izbora na Kosovu, ali je dodao da je siguran da su male šanse da oni budu organizovani bez pomoći i podrške međunarodnih institucija.

UNMIK ni do sada nije organizovao izbore, ali je njihov stav na neki način bio obavezujući za Prištinu, rekao je Ivanović.

2024 © - Vesti online