Petak 23.03.2012.
08:44
telegraf.rs

Kristijanova majka iz inostranstva traži 50.000 evra od države!

Foto - arhiva: Kristijan Golubović u zatvoru
 

Golubovićeva majka napustila je zemlju u vreme kada je Apelacioni sud potvrdio oslobađajuću presudu Višeg suda u Beogradu, pred kojom joj je suđeno da je sinu pomagala da trguje drogom!


Njen advokat Nebojša Milosavljević potvrdio je Telegrafu.rs da je Kristijanova majka u inostranstvu, ali nije želeo da otkrije da li je tačno da je otišla u Nemačku, gde je ranije živela. Milosavljević najavljuje da će njegova klijentkinja tužiti državu Srbiju zbog neosnovanog hapšenja i vođenja krivičnog postupka protiv nje.


- Za pretrpljene psihičke bolove Milanka Golubović tražiće nadoknadu od 5 miliona dinara, odnosno, 50.000 evra! Ona je u pritvoru provela osam meseci i za to vreme se teško razbolela. Dobila je šećer, a preživela je i infarkt. Ovaj slučaj imao je veliki medijski publicitet, što je uticalo na nju. Ona nikada nije bila u sukobu sa zakonom - kaže Milosavljević.


Milanka Golubović uhapšena je 16. januara 2010. godine. Iz pritvora je puštena osam meseci kasnije, kada je iznela odbranu na suđenju. Bila je optužena da je sinu pomagala u trgovini narkoticima, ali je na suđenju tvrdila da bi ga lično prijavila policiji da je znala da je umešan u takve poslove.


Nedavnom odlukom Apelacionog suda, kojom je Milanki Golubović potvrđena oslobađajuća presuda, potvrđen je i deo presude kojom je Kristijan osuđen na 27 meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja.

2024 © - Vesti online