Četvrtak 22.03.2012.
21:21
Vestionline, novosti.rs

Rukometašice Srbije pobedile Rumuniju i obezbedile EP

Srpkinje overile vizu za Evropski šampionat

Izabranice selektora Saše Boškovića u Zaječaru su pred 3.000 gledalaca savladale Rumuniju sa 29:27 (17:11) i tako trenutno zauzele prvo mesto u grupi B sa maksimalne tri pobede, pošto su pre ovog duela savladale Grčku i Portugaliju.

Srpkinje su odličnom igrom u prvom poluvremenu stigle do sedam golova viška i tada se činilo da će lako izaći na kraj sa dosadašnjim liderom grupe. Međutim, Rumunke su u nastavku meča zaigrale snažnije u odbrani, i iskoristivši mali pad koncentracije naših rukometašica u samoj završnici meča, došle su do samo dva gola zaostatka.

Ipak, kada je bilo najpotreebnije, u trenutku kada je Srpkinjama pretio pasivan napad, Andrea Lekić je izborila sebi poziciju za šut i preciznim udarcem sa devet metara donela Srbiji nedostižna tri gola prednosti.

Lekićeva je sa osan golova bila i najefikasnija igračica meča, a Marina Dmitrović postigla je sedam. U protivničkoj selekciji Babeanu je postigla pet, a Zamfir i Nećita po četiri pogotka.

Naredni meč Srbija će odigrati protiv istog rivala u subotu u Turn Severinu, ali je već sada poznato da će se ove dve selekcije naći na prvenstvu Evrope, koje se u decembru igra u Holandiji. Ovaj meč 4. kola odlučiće o prvom mestu u grupi, pošto će prvoplasirani tim iz kvalifikacija imati lakši žreb za kontinentalni šampionat.

2024 © - Vesti online