Četvrtak 22.03.2012.
16:08
telegraf.rs

"Pocrkaće stoka od mirisa parfema"

Predsednik Srbije obišao je obore sa domaćim životinjama širom Srbije

Koalicija Socijalistička partija Srbije - Partija ujedinjenih penzionera Srbije - Jedinstvena Srbija predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu "Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS" za učešće na parlamentarnim izborima 6. maja.

Tom prilikom lider SPS-a je, opisujući predizbornu kampanju, ukazao na "opasnost za domaće životinje u štalama, da uginu od silnih mirisa parfema" i ocenio da se u ovoj kampanji koristi sve ono za šta je optuživan Slobodan Milošević.

"Kada pogledate sve ono što su zamerali Miloševiću i SPS-u, pa ima li nešto od toga da oni ne koriste sada - od presecanja vrpci, pa nadalje", rekao je Dačić, i dodao da za vreme kampanje neće zloupotrebljavati svoju funkciju, ali će nastaviti da obavlja posao ministra unutrašnjih poslova.

Dačić i Palma jesenas su delili steone junice na seoskoj lutriji

Lider socijalista pozvao je predstavnike političkih partija da objasne odakle im sredstva za skupe izborne kampanje, bilborde i spotove.

"Bilo bi pošteno da oni koji su se bavili demagogijom i predlagali da svako plati svoju kafu na sednici Vlade ili oni koji su tvrdili da ova Vlada mnogo troši i da bi oni bili racionalniji, sada objasne odakle im pare… Da nisu možda zaradili od članarine", pitao je Dačić.

On je naveo da očekuje bolje izborne rezultate nego na prethodnim izborima, kada je ta koalicija osvojila 7,6 odsto glasova.

Izborna lista koju je svojim potpisima podržalo 13.800 birača ima 250 kandidata za poslanike u republičkom parlamentu, a RIK-u je predata sedma po redu. Prvi na listi je Ivica Dačić, drugi je Jovan Krkobabić, treća Slavica Đukić-Dejanović, četvrti Dragan Marković Palma, a peta Dijana Vukomanović.

2024 © - Vesti online