Četvrtak 22.03.2012.
12:53
telegraf.rs

Dečak koji umire pet puta godišnje

Mali  Aron ne odvaja se od mame i koferčeta sa defibrilatorom

Otkako se prvi put srušio dok je gledao crtani film na televiziji, Aron je imao još četiri velika iznenadna srčana zastoja. Mama Džolejn (28) je zato prošla specijalnu obuku kako bi u svakom trenutku mogla da pomogne svom detetu i vrati ga u život uz pomoć malog defibrilatora.

"Aron je trogodišnjak kao i svakidrugi. Lekari su upozorili da ne bi smeo uopšte da trči, ali ja ne uspevam da ga zaustavim. Stalno trčkara po stanu i vozi svoj tricikl. Za mene kao majku predstavlja pravi užas kad vidim svog sina da doživljava potpuni kolaps organizma. Prvi put kad se to desilo, nisam imala predstavu šta bi trebalo da uradim. Bila sam očajna. Sada makar znam kako da mu pomognem, ali ne smem da ga ostavljam samog, pa tako ne idem na posao, niti on u obdanište. On je u suštini srećan dečak. Svestan je toga da nešto sa njim nije sasvim u redu, ali se odlično nosi sa tim", ispričala je za "Dejli Mejl" hrabra Džolejn koja se sad trudi da organizuje seriju dobrotvornih akcija kako bi se za buduću Aronovu školu nabavio defibrilator.

Takođe, jedno od rešenja koje lekari predlažu jeste da se dečaku pod kožu ugradi specijalni aparat koji će se automatski aktivirati kada Aronu srce ponovo bude stalo.

2024 © - Vesti online