Četvrtak 22.03.2012.
09:36
Srna

"Dolijao" najtraženiji čovek u Australiji

Prema australijskim zakonima, Nejdenov lik ne sme da se prikazuje
 

Malkolm Nejden (38), stručnjak za aboridžinsko preživljavanje u divljini, koji je osumnjičen za ubistvo, izmicao je policiji poput poznatog kriminalca iz 19. veka Neda Kelija.

Nejden je često upadao na napuštene i izolovane farme i uzimao zalihe, a potom se vraćao u divljinu. Rano jutros policija ga je opkolila i uhvatila u oblasti Barington tops, pet sati vožnje severno od Sidneja.

Pokušao da pobegne, ali ga je policijski pas zgrabio za nogu
 

Osumnjičeni je ponovo uspeo da pobegne iz kolibe, iako su ga opkolili teško naoružani policajci, ali ga je savladao policijski pas koji ga je zgrabio za nogu i oborio.

Prilikom hapšenja, Nejden je seo ispod drveta sa lisicama na rukama i nogama, mokar, blatnjav i sa dugom bradom.

Krio se nedeljama u zoološkom vrtu

Nejden je bivši radnik u klanici, a u bekstvu je od 2005. godine, kada je telo njegovog rođaka pronađeno u dnevnoj sobi porodične kuće. On je tada osumnjičen za ubistvo, a iste godine je ispitivan o nedoličnom napadu na jednu petnaestogodišnjakinju 2004. godine i o pucanju na jednog policajca.

Vlasti su ponudile nagradu od 262.000 dolara za njegovo hvatanje.

Tokom bekstva, Nejden se krio nekoliko nedelja u zoološkom vrtu, gde je krao meso i trulo voće ostavljeno životinjama. On je proveo toliko vremena u divljini da je psima tragačima bilo teško da nanjuše njegov miris.

2024 © - Vesti online