Sreda 21.03.2012.
17:33
Vestionline

Jovanovski: Loša serija me neće obeshrabriti

Rad i strpljenje - Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski je doživela novi neuspeh, pošto je u 1. kolu turnira u Majamiju poražena od Lurdes Domingez Lino, rezultatom 2:0 (6:3, 6:3).

Ona je u odnosu na prošlu godinu zabeležila pad za 50 mesta i sada je 119. na WTA listi, a u 2012. godini zabeležila je šest poraza, uz sedam poraza, i samo jedan plasman u drugo kolo glavnog žreba.

"Verujem da razlog izostanka dobrih rezultata leži u nizu, uslovno rečeno, sitnijih problema koji su me doveli do ove situacije. Svašta se događalo, slabiji dani, sitne povrede koje ne utiču mnogo na fizičko stanje, ali vas izbace iz ritma, pa nekoliko manje poznatih, a vrlo nadahnutih protivnica. Možda sam malo i sama sebi nametnula jači ritam turnira i psihološki pritisak usled želje da napravim seriju dobrih rezultata i što pre dospem u sam vrh svetskog tenisa", rekla je Jovanovski za "Večernje novosti" i dodala:

"Sistem bodovanja mi daje za pravo da se nadam skoku na VTA listi, ukoliko "vežem" nekoliko dobrih turnira, ali pre toga moram da idem postepeno meč po meč. Svaka protivnica je u ovom trenutku jednako teška, a svaki naredni meč je za mene finale Vimbldona. Boriću se, sezona je u jeku, ima još mnogo da se igra, samim tim, ništa nije izgubljeno. Sigurna sam da mogu da pružim daleko više nego u dosadašnjem toku sezone. Rad, volja, upornost i strpljenje. Usred sezone nije preporučljivo praviti velike rezove u igri, i zato ću da nastavim da u hodu ispravljam greške i uvodim novine. Nadam se da će već od sledećeg turnira i sreća malo da se okrene na moju stranu i da ću uspeti da uđem u željeni ritam igre i rezultata", zaključuje Bojana.

2024 © - Vesti online