Utorak 20.03.2012.
20:12
B92

Zukorlić: Glas za politiku, ne šuraka

Glavni muftija IZ u Srbiji: Muamer Zukorlić
 

Zukorlić kaže da on podržava program stranke, i da nije u redu što to B92 podvlači pošto nijedan drugi mediji nije izdvajao tu informaciju.

"Ta politička partija je nastala iz opšteg pokreta koji ja predvodim. To što je moj šurak nije u redu. Nikada niste podvlačili da je Koštunici zet Amfilohije Radovića", kaže Zukorlić.

On je dodao da se radi o različitim parametrima koji se primenjuju na njega i bivšeg premijera.

"Ne ulazim u politiku, želim uticati na svoj život i IZ. Imam situaciju da je IZ i ja sa njom i svi oni koji su meni bliski žrtva jedne nehumane politike. Šta očekujete u samoodbrani da radim?", kaže Zukorlić.

Zukorlić kaže da nikada nije govorio o beogradskoj politici kao genocidnoj, već da je samo podvukao da je to diskriminatorska politika i da "zaudara na politiku" čiji je cilj da se smanji broj Bošnjaka.

"Ako ne priznaje Bošnjačko nacionalno veće, ako vam izbacuje učitelje, ako vam ne dozvoljava akreditadiju...to su pritiski koji poručuju da samo ako ste servis beogradskig političara da ćete biti povrašćeni", kaže Zukolić.

Zukorlić je komentarisao i sastanak sa predsednikom SNS Tomislavom Nikolić pri čemu je naglasio da se tada nije sastao sa prijateljem, nego sa osobom koja je spremna na dijalog.

"Ako se sastanete sa predsednikom najjace partije u Srbiji, to je prijateljstvo? To poručuje ništa drugo do da muftija nije isključiv i da će razgovarati sa svakim ko hoće da razgovara", kaže Zukorlić i dodaje da je on jedino bio prijatelj sa Zukorlićem.

Zukorlić je dodao da je nepravda da su Srbiju u Bosni dobili republiku a da je Bošnjaci u Srbiji ne dobiju.

"Sandžak je dva parčeta zemlje u dve države koje su podeljene granicom. Da sad održite referendum, 90 posto bi podržala regiju Sandžak", kaže Zukorlić.

"Statusno pitanje moež da se rešava u okviru džave . Dve regije unutar Srbije i Crne Gore. Ne treba menjati usav, moguće je u okviru ovog ustava to uraditi. Ne očekujemo da se mena ustav", dodaje on.

2024 © - Vesti online