Utorak 20.03.2012.
19:32
Beta

Komšić: Ostavku sam podneo iz principa

Željko Komšić: Ovako više ne može
 

"Ovako više ne može, povukao sam logičan potez. Ostajem član SDP-a, ali bez ikakvih funkcija i nastaviću da se borim za principe socijaldemokratije. Već su počele, i znam da će biti još puno spekulacija, ali biće vremena da objasnim i konkretne razloge zašto sam napustio mesto potpredsednika SDP-a i sve druge funkcije u ovoj stranci", izjavio je Komšić za mostarski "Dnevni list".


Sarajevski mediji kao jedan od razloga naveli su i prošlonedeljnu posetu predsednika SDP-a i ministra spoljnih poslova BiH Zlatka Lagumdžije Beogradu. Lagumdžija je, prema pisanju tih medija, dao podršku šefu srpske diplomatije Vuku Jeremiću za izbor na visoku funkciju u Generalnoj skupštini UN, iako je Komšić ranije, kao član Predsedništva BiH rekao da nece podržati Jeremića.


Komšić je kazao da ostavku nije dao zbog privatnih sukoba, već iz principijelnih razloga.


"Ostajem član Predsedništva BiH i nastavljam da na tom položaju radim u punom kapacitetu sa svim obavezama prema državi BiH", naveo je Komšić.


Komšić je podneo ostavku na sve funkcije u SDP-u, ali ne i na funkciju člana Predsedništva BiH, uz obrazloženje da je to mandat koji su mu poverili građani BiH.

2024 © - Vesti online