Utorak 20.03.2012.
18:42
Beta

Moskva demantuje da su ruski brodovi na obalama Sirije

Foto: Ilustracija
 

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kazao je da su takve "bajke", kao i nedavni teroristički napadi u Siriji, usmereni na ometanje rada misije specijalnog izaslanika UN Kofija Anana.

"To je očigledna provokacija, usmerena na podrivanje napora Kofija Anana", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi.

Portparol ruskog Minisatrstva odbrane rekao je ruskim agencijama da "nikakvih vojnih brodova ruske flote na obali Sirije nema".

RIA Novosti piše da se niz zapadnih i arapskih medija koncentrisalo na vest o ruskim vojnim brodovima na obali Sirije. Po tim tekstovima, navodi agencija, tamo se nalaze neke "antiterorističke jedinice", ili mornarica. "Čitaoce postepeno dovode do zaključka da je Rusija poslala u Siriju vojsku kao pomoć režimu Bašara Asada", ukazuje agencija.

Pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane Rusije, agencija navodi da se u siriskoj luci Tartus već deset dana nalazi tanker Iman, koji ima zadatak da snabdeva brodove Crnomorske i Severne ruske flote, a koji osiguravaju bezbednost u Adenskom zalivu od pirata.

2024 © - Vesti online