Utorak 20.03.2012.
13:08 >> 15:13h
Beta

Niš: Vozio pijan, poginulo četvoro

Četiri osobe su poginule, a jedna teško povređena u sudaru dva vozila na putu Niš-Pirot
 

Istražni sudija Osnovnog suda u Pirotu Nebojša Kostić rekao je danas da je nepropisno preticanje najverovatniji uzrok saobraćajne nesreće kod tog grada u kojoj su četiri osobe poginule.

"Prema dosadašnjim informacijama udes se desio jer je vozač 'opel kadet' koji se kretao iz pravca Pirota ka Nišu neporpisno preticao kamion sa prikolicom. To je uzrokovalo direktan čeoni sudar sa automobilom marke 'folksvagen' iz suprotnog pravca", rekao je Kostić agenciji Beta i ukazao da je vozač opela najverovatnije bio pijan.

Poginuli su vozač "opel kadeta" M. K. (37), D. K. (23) i T. M. (19), sva trojica iz Niša i suvozač iz vozila "folksvagen" M.Ž (18) iz Ostrovice kod Niša.

"Vozilom 'opel kadet' je naverovatnije upravljao M. K. Osnovano se sumnja da je bio pod uticajem alkohola. Zbog toga je naložena obdukcija poginulih lica i uzimanje krvi radi analize", kazao je Kostić.

Udes se desio kasno sinoć na magistralnom putu Pirot-Niš između sela Crvena Reka i Dolac u belopalanačkoj opštini kod mesta zvanog "Crveni breg".

Povređene su dve osobe. Teške povrede je zadobio vozač "folksvagena" M.J. (21) iz Ostrovice kod Niša, a laše N.M. koji je bio u "opel kadetu."

Istraga je u toku.

2024 © - Vesti online