Utorak 20.03.2012.
18:18
Vestionline, novosti.rs, zurnal.rs

Partizan već obezbedio Evroligu

"Crno-beli" su kroz ovosezonsko učešće u elitnom takmičenju, Jadranskoj ligi i Kupu Radivoja Koraća sakupili dovoljno bodova da sve mečeve u domaćem šampionatu mogu da izgube.

Ekipa iz Humske je, tako, značajno ranije obezbedila mesto u Evroligi nego prošle sezone, kada su do mesta u tom takmičenju obezbedili tek kada su u Ljubljani osvojili regionalnu titulu.

‘Crno-beli’ nisu rezultatski bili bolji nego prošle godine, s obzirom da ove sezone nisu obezbedili mesto među najboljih 16 timova u Evroligi, ali su zahvaljujući lošijim rezultatima konkurentata u ABA ligi došli do ulaznice za elitno takmičenje sledeće sezone.

Partizan je do sada sakupio minimum 40 bodova, a prvi pratilac Crvena zvezda, ukoliko osvoji srpsku titulu, maksimalno može da ima 38 poena.  

Posle Zvezdinog lošeg starta i dečjih bolesti nije bilo realno ni očekivati da zauzmu jednu od prvih sedam pozicija ABA lige, ali bi i pored toga mogli u Evropu.

Kako piše "Sportski žurnal" sve su glasnije najave da bi ULEB mogao da ponudi crveno - belima specijalnu pozivnicu. Zvezda bi igrala kvalifikacije u ovom takmičenju i verovatno se našla na kraju jesenas u Evrokupu.

Ovo nije novina, prošle godine je Bajern na takav način dobio šansu, a cilj ULEB - a je da oživi klubove sa potencijalom i na taj način i samo takmičenje učini atraktivnijim.

2024 © - Vesti online