Utorak 20.03.2012.
09:13 >> 13:09h
Beta

Radnici Magnohroma peške za Beograd

Radnici "Magnohroma" traže svoje plate

Posle kraće blokade magistrale radnici su nastavili pešice ka Beogradu, jer im lokalna vlast nije obezbedila autobuse, rekao je jedan od demonstranata Dušan Vukadinović.

Na 12. kilometru od Kraljeva, u selu Miločaj, bivši radnici, koji traže da se im se po pravnosnažnoj presudi isplati 18 zaostalih zarada, na kratko su blokirali Ibarsku magistralu,.

Demonstranti su zahtevali autobuse za nastavak puta do Beograda jer među onima koji pešače do Beograda ima i bolesnih. Među njima je i jedan od bivših radnika Magnohroma koji je štrajkovao glađu, a boluje i od dijabetesa.


"URS je uništio radnike Srbije", "Sud, vlada i zavod obmanuli narod", "Robovi smo sopstvene države lopova" i "Spalićemo se jeftinim benzinom", samo su neke od parola koje bivši radnici "Magnohroma" nose.

Oni zvižde u pišteljke, a gradskim ulicama Kraljeva uputili su se ka raskrsnici na kojoj se izlazi na Ibarsku magistralu.

Deo onih koji protestuju ostao je u zgradi Skupštine opštine Kraljevo i odatle neće mrdati dokle god se zaostale zarade ne isplate po osnovu pravosnažnih sudskih presuda. Bivši radnici "Magnohroma" u Kraljevu protestuju nešto manje od mesec dana.

2024 © - Vesti online