Ponedeljak 19.03.2012.
16:32
Beta

Haljimi: Na izborima Koalicija Albanaca preševske doline

 Haljimi: Na izborima Koalicija Albanaca preševske doline

Haljimi, koji je trenutno jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije, rekao je agenciji Beta da će u "Koaliciji Albanaca preševske doline" biti i Partija za demokratski progres Jonuza Muslijua, Demokratska unija Albanaca Rahmija Zuljfijua i Demokratska unija
doline Skendera Destanija.

"Koalicioni sporazum koji smo potpisali reguliše zajednički izborni štab na parlamentarnim izborima, kriterijume za raspodelu mandata, a očekujemo da ćemo dobiti jedan mandat, kao i na prethodnim parlamentarnim izborima, i finansiranje stranke iz čijih redova će biti poslanik", izjavio je Haljimi.

Prema njegovim rečima, koalicioni dogovor predviđa da se za vreme trajanja poslaničkog mandata na tom mestu smenjuju predstavnici svih stranaka koje učestvuju u "Koaliciji albanaca preševske doline", proporcionalno njihovoj snazi na lokalnim izborima 6. maja.

"Izborna snaga na lokalnom nivou odrediće dužinu mandata kandidata te stranke za poslaničko mesto. Od sutra počinjemo prikupljanje potpisa podrške u Preševu i Bujanovcu, a i našoj koaliciji, kao i svim ostalim učesnicima na parlamentarnim izborima, potrebno je10.000 potpisa za učešće na izborima", rekao je Haljimi.

2024 © - Vesti online