Ponedeljak 19.03.2012.
14:50 >> 17:45h
RTS

Makedonija: Albanka pretučena motkama

Jake policijske snage čuvaju mir u zemlji

Agencija Makfaks prenosi da se prvi napad desio juče nešto posle ponoći u skopskom naselju Aerodrom kada su četiri mladića starosti između 16 i 20 godina bez razloga napala dva čveka stara 34 i 44 godine koji su prebačeni u Urgentni centar, a potom pušteni na kućno lečenje.

Drugi inceident desio se kod skopske železničke stanice kada je grupa mladića premlatla ženu. Nesrećnu prolaznicu su tukli motkama i nogama i odmah zatim pobegli.

Treći napad dogodio se oko podne u naselju Kair gde je 25-godišnji mladić napao dvojicu mladića starosti 16 i 24 godine, udarajući ih pesnicama i šutirajući ih u glavo i telo. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je napadač albanske nacionalnosti. Mladići su počeli da beže ka jednoj zgradi, ali ih je napadač sustigao i ponovo poceo da ih bije, pa potom pobegao.

Istovremeno, lider druge po snazi albanske partije, Demokratske partije Albanaca, Menduh Tači je izjavio da je Makedonija "eksperimentalna država u kojoj su Albanci i dalje žrtve ubijanja i mučenja".

2024 © - Vesti online