Ponedeljak 19.03.2012.
18:12
Vestionline

Baton: Ne želim da gledam iskrivljene prst

Fetel poji šampanjcem Batona

Slavio je Britanac ispred dvostrukog uzastopnog svetskog prvaka Sebastijana Fetela i klubskog kolege Luisa Hamiltona, a pobeda je svetskom prvaku iz 2009. godine dala veliko samopouzdanje.

Pobedu je proslavio formiranjem slova w (winner-pobednik) obema rukama, što je njegov novi način proslave koji očigledno još treba da usavrši.

"Da, nije baš bilo idealno, zar ne? Ali planiram to još puno da vežbam. Ne želim da gledam iskrivljene prst više ove godine i nadam se da možemo tome stati na kraj", rekao je Buton, aludirajući na uobičajenu Fetelovu proslavu podizanjem kažiprsta desne ruke u vazduh (kojeg je slomio na trci u Spau 2006.), kakvu smo prošle sezone mogli videti u čak 11 trka.

Fetel se na Batonovu opasku nasmejao i rekao:

"Želim da pobeđujem, svi žele i mislim da neće proći puno vremena pre nego ću to opet da napravim. Trka je pokazalo da i dalje imamo brzinu. Svi su rekli da smo u problemu, ali ako smo mi u nevolji, puno je drugih koji su dublje zaglibili. Ovaj je put Dženson zaslužio pobedu, u to nema sumnje jer ga nismo mogli uhvatiti, ali biće drugačije u Maleziji", smatra aktuelni šampion Formule 1. 

2024 © - Vesti online