Nedelja 18.03.2012.
10:33
Novosti

Vulverhempton: Milijaš najbolji u istoriji

Čitaoci i novinari ovog britanskog časopisa izabrali su najbolje i najlošije inostrane igrače u istoriji svih klubova u prve četiri engleske lige i u toj anketi dvadesetosmogodišnjeg Zemunca proglasili za stranca "broj jedan" svih vremena u redovima "vukova"!


"Srpski internacionalac nikada nije dobio glavnu ulogu na stadionu "Molino", ali kad god je dobijao šansu, njegova fantastična levica pravila je probleme svakom timu. Ranije je imao odrešene ruke u veznom redu Crvene zvezde, a smatramo da ima pravo da bude proglašen najdarovitijim strancem koji je ikada nosio dres zlatne boje", piše u obrazloženju magazina "Četiri-četiri-dva".

Iako nije reč o zvaničnom izboru, ovakvo priznanje je veliki kompliment za Milijaša, pogotovo kada se zna da je Vulverhempton jedan od najstarijih klubova Premijer lige. "Vukovi" su osnovani pre 135 godina, tri puta su bili prvaci Engleske (1954, 1958. i 1959), osvojili četiri FA kupa, dva Liga kupa i bili finalisti Kupa UEFA 1972.

Poput Milijaša, koji je za nepune tri sezone odigrao 59 utakmica i postigao četiri gola, za najbolje strance su izabrani i Kristijano Ronaldo (Mančester junajted), Paolo di Kanio (Vest Hem), Tjeri Anri (Arsenal)... 

2024 © - Vesti online