Nedelja 18.03.2012.
10:31
Srna

Vehabije objavljuju sveti rat?

Foto: Arhiva
 

"Vehabije iz Beča tačno su znale vreme terorističkog napada na Ambasadu SAD u Sarajevu. U sterilnim izveštajima Ministarstva bezbednosti BiH nećete naći informaciju da su naši ljudi u Beču dva sata pre tog napada zabrinuto posmatrali neobično kretanje desetak automobila, među kojima i pet velikih džipova, u kojima su sedele vehabije", objašnjava Galijašević.

Prema njegovim rečima, ti automobili kružili su Bečom da bi se parkirali pred jednim zatvorenim bečkim lokalom odakle su, kao da je reč o Ligi šampiona, pratili vesti iz BiH.

"Oni su sve to direktno organizovali i naredili iskoristivši jedno dete sklono kriminalu, mladića ispranog mozga da, u ime Bošnjaka i BiH, objave rat SAD i zapadnom svetu", rekao je Galijašević za "Pres RS" .

On upozorava da je glavni grad Austrije, sa nekoliko opasnih vehabijskih uporišta, od kojih najjače predvodi hafiz Muhamed Porča, postao moćna tvrđava džihada u srcu Evrope.

Nakon posete Beču, gde je dve sedmice boravio kao gost-predavač Centra za bezbednosne studije "Džordž Maršal", Galijašević kaže da je ta "opasna bečka priča", koju niko ne sme da potcenjuje, aktuelizovana nedavnim sastankom koji je u tom gradu okupio više od 70 selefijskih vođa iz Austrije, BiH i svih islamskih zemalja.

"Na tom skupu Imad al Misri je predložio da Muhamed Porča dobije titulu emira od Bosne, odnosno novog šefa svih balkanskih `boraca na Božijem putu`. Predlog je otišao direktno Muli Omaru, talibanskom vođi i komandantu svih mudžahedina na svijetu. Ako znamo da je emir titula vojnog komandanta, onda to znači da se vehabije iz Beča pripremaju za sveti rat na ovom području", upozorava Galijašević.

On tvrdi da ni međunarodna zajednica, ni vlasti u BiH, kao ni Islamska zajednica ne rade dovoljno na tome da spreče nove terorističke akcije.

"Ta široka akcija mora da bude deo zajedničkog delovanja bošnjačke verske i političke elite", smatra Galijašević.

2024 © - Vesti online