Nedelja 18.03.2012.
02:19
Beta

Demokrate prve predale izbornu listu

Spremni za predstojeće izbore: Demokratska stranka

Uz izbornu listu "Izbor za bolji život - Boris Tadić", na kojoj se nalazi 250 kandidata za narodne poslanike u Skupštini Srbije, koalicija čiji je stožer DS predala je 14.329 potpisa građana.

Prvi na listi je potpredsednik DS Dragan Đilas, druga je Ružica Đinđić, a treći je predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović. RIK je dužan da u roku od 24 sata odluči o prihvatanju izborne liste.

Izborne liste treba da se podnesu RIK-u do 20. aprila u ponoć, a zbirnu izbornu listu RIK će utvrditi najkasnije do ponoći 25. aprila. Budući da se redosled izbornih lista, sa imenima svih kandidata, na zbirnoj listi utvrduje prema redosledu njihovog proglašavanja, koalicija oko DS će najverovatnije biti pod rednim brojem 1.

DS je juče predao izborne liste za učešće na pokrajinskim izborima i lokalnim izborima u Beogradu i Novom Sadu. DS će na parlamentarnim izborima 6. maja zajednički nastupiti sa Socijaldemokratskom partijom Srbije, Ligom socijaldemokrata Vojvodine, strankom Zeleni Srbije, Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini i
Demohrišćanskom strankom Srbije.

2024 © - Vesti online