Subota 17.03.2012.
22:00
Vestionline

Novak izgubio od Iznera u Indijan Velsu

Eliminisan sa Indijan Velsa posle dva taj-brejka - Novak Đoković

Meč je trajao dva sata i 45 minuta, a Izner se, na neki način, revanširao Novaku za poraz u Dejvis kupu prošle godine u Beogradskoj areni. Ovo je bio treći međusobni duel Đokovića i Iznera, i prva pobeda Amerikanca. Protivnik Izneru u finalu biće bolji iz duela Španca Rafaela Nadala i Švajcarca Rodžera Federera.

Đoković je sebi zagorčao život u prvom setu, kada je pri rezultatu 5:4 servirao za osvajanje tog dela igre. Novak je na brejk loptu Iznera bez potrebe prekinuo poen i zatražio "čelendž" ubeđen da je lopta bila u autu. Međutim, lopta je zakačila liniju, čime je Izner uspeo da se izvuče i izjednači na 5:5. Prvi set otišao je u taj-brejk u kojem je sjajni američki server uspeo da slavi sa 9:7.

U drugom setu Đoković je bio mnogo sigurniji, lako je dobijao svoje servise, a odlučujući brejk napravio je u osmom gemu, kada je poveo sa 5:3 i potom ga potvrdio u narednom gemu za izjednačenje u setovima.

U odlučujućem setu nijedan od igrača nije puštao svoje servise, tako da je odluka o finalisti pala u novom taj-brejku. Srbin je spasio tri meč lopte, ali četvrtu nije, jer je Izner sjajno odservirao as za 7:5 i plasirao se u finale velikog turnira na kojem je Đoković prošle sezone osvojio titulu.


Nakon ovog meča Izner će od ponedeljka prvi put u karijeri biti među 10 najboljih igrača na svetu. ATP turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 5,5 miliona dolara, a pobednik će osvojiti ček na milion dolara.

2024 © - Vesti online