Subota 17.03.2012.
14:20
Vestionline, Blic

"Reprezentacija je za mene završena priča"

"Doneo sam veoma tešku odluku posle dugog razmišljanja. Bilo mi je izuzetno teško, ali sam odlučio i nemam nameru da to promenim. Međutim, biću uz reprezentaciju ako im je potrebna pomoć u nekom drugom smislu i naravno da ću i dalje navijati za te momke. Igrao sam skoro 10 godina za nacionalni tim i mislim da je vreme da priliku dobiju mlađe snage. Siguran sam da imamo talentovane fudbalere koji mogu da me zamene i verujem da će se plasirati na Svetsko prvenstvo“, poručio je Vidić, koji se povukao iz nacionalnog tima nakon remija sa Slovenijom i neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se narednog leta održati u Poljskoj i Ukrajini.

Srpski defanzivac je van terena od decembra prošle godine i duela sa Bazelom u okviru grupne faze Lige šampiona, kada je doživeo tešku povredu ligamenata kolena.

"Oporavak polako teče. Teško da ću se vratiti ove sezone, ali verujem da ću biti spreman za početak naredne sezone i nadam se da ću biti na onom istom nivou kao pre pauze", rekao je Vidić i dodao da već sada razmišlja čime će se baviti kada prestane sa aktivnim igranjem fudbala.

"Mislim da ću ostati u fudbalu, možda pokušam i da uplovim u trenerske vode. Ipak, ima još vremena, bar nekoliko godina da razmislim o tome, jer verujem da mogu još mnogo da pružim na terenu, ali je fudbal svakako moj život", rekao je Vidić u intervijuu za sajt FIFA.

2024 © - Vesti online