Petak 16.03.2012.
20:41
Vestionline, novosti.rs

Jovanović: "Večiti derbi" je posebna utakmica!

Zvezda će imati prednost navijača - Vlada Jovanović

Crno-beli će na Fajnal-for putovati sa treće pozicije, dok su crveno-beli ostali i bez šanse za plasman u Evrokup. 

Ovo je treći susret Crvene Zvezde i kluba iz Humske ove sezone. Prethodna dva ekipa trenera Vladimira Jovanovića je bila uspešnija. Prvo u Jadranskoj ligi, a potom i finalu Kupa "Radivoja Koraća" u Nišu.

"Ovo je poslednje kolo ABA lige, poredak na tabeli se već iskristalisao i tačno se zna ko je na kojoj poziciji. Međutim, derbi je uvek funkcionisao van tih rezultatskih okvira, van trenutnog stanja na tabeli, van potrebe, da li nekome treba ta pobeda ili ne. Jednostavno to je utakmica za sebe, i navijači i jednog i drugog kluba je tako posmatraju. Bez obzira koji si na tabeli, kakav je sastav ekipe, derbi je uvek derbi", rekao je trener Partizana, Vlada Jovanović.

Strateg crno-belih ističe da će oba tima biti izuzetno motivisana.

"Derbi je utakmica na koju ne utiče ni jedan spoljašnji faktor. Ni tabela, ni roster ni treneri. Onoliko koliko znači njima, znači i nama, kao i njihovim odnosno našim navijačima. Zvezda igra pred svojim navijačima i to je njihova prednost, ali moraju i da je opravdaju. Pokušaće u utakmici protiv Partizana da vrate veru navijača u svoj tim, da izađu maksimalno agresivno, a opet mi treba na to da adekvatno odgovorimo", zaključio je Jovanović.

2024 © - Vesti online