Petak 16.03.2012.
18:28 >> 20:43h
Vestionline

Tadić: Hjundai i Kia, ulažite u Srbiju

"Vama iz 'Hjundai' i 'Kia Motors' želimo da kažemo da ćemo se za vas boriti", rekao je Tadić prilikom otvaranja fabrike za proizvodnju automobilskih kablova "Jura" u Leskovcu.

Leskovačka i još tri fabrike "Jure" u Srbiji proizvode kablove za automobile ove dve firme u Evropi.

Boris Tadić

"Želimo da dovedemo još najmanje jednog velikog proizvođača automobila u Srbiju, a želimo da se izborimo i za elektronsku industriju - to je Niš, i nećemo se smiriti dok ne dovedemo jednog proizvođača u domenu elektronike", kazao je Tadić u "Juri".

Predsednik Srbije je izrazio uverenje da će predstavnici "Jure" poštovati "zakonsku regulitavu" Srbije i ocenio da je dolazak te južnokorejske firme šansa za male privrednike.

"Jedan automobil ima između pet i 12 hiljada delova. To je šansa za male proizvođače, da pronađu jedan jedini deo koji će proizvoditi u hiljadama serijama, šanse se otvaraju", rekao je predsednik Srbije.

On se obratio i okupljenim radnicima, koji su na kratko prekinuli proizvodnju.

"Kvalitet vašeg rada je od odlučujećeg značaja da li će neki drugi građani dobiti posao jer poslovna zajednica širi informacije kao zvuk kroz vodu o tome kako je sa investicijama u Leskovcu, kako se dešavaju stvari sa investicijama u Srbiji", poručio je Tadić.

U leskovačkoj "Juri" zaposleno je 700, a ranije je najavljen prijem još 1.000 radnika. Tadić je prethodno prisustvovao početku rada nemačke fabrike za proizvodnju čarapa "Falke" u Leskovcu.

2024 © - Vesti online