Petak 16.03.2012.
14:29
Beta

Kome treba obezbeđenje u predizbornoj kampanji?

Mihajlović: MUP je naredio da premijer i troje ministara moraju da imaju obezbeđenje
 

"Osim njih četvoro, nijedan ministar u kampanji ne koristi službena vozila, nego u tu svrhu mora da koristi privatne automobile", rekao je Mihajlović.

Mihajlović je naveo da je MUP odredio da premijer i troje ministara moraju imati obavezno službeno obezbeđenje od 24 sata, što znači i tokom aktivnosti vezanih za kampanju.

Član 29. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije izričit je da funkcioner ne može da koristi javne resurse i skupove na kojima učestvuje i susrete koje ima u svojstvu funkcionera, za promociju političkih stranaka, odnosno političkih subjekata.

To je dozvoljeno samo radi zaštite lične bezbednosti, ukoliko je takva upotreba javnih resursa uređena propisima iz te oblasti ili odlukom službi koje se staraju o bezbednosti funkcionera.

Zakon dozvoljava funkcionerima da učestvuju u stranačkim aktivnostima "ako to ne ugrožava vršenje javne funkcije i ako to nije zakonom zabranjeno". Takođe, funkcioner je dužan da uvek nedvosmisleno predoči sagovornicima i javnosti da li iznosi stav organa u kojem vrši javnu funkciju ili stav političke stranke, odnosno političkog subjekta.

To se, međutim, ne odnosi na funkcionere koji se biraju neposredno od građana.

2024 © - Vesti online