Petak 16.03.2012.
11:18
Srna

Belgija u suzama zbog smrti dece

Smrskani autobus u tunelu u Švajcarskoj
 

Osmoro povređene dece prebačeno je juče kući u Belgiju, ali mnoga preživela još leže u bolnicama. Najteže povređena deca leče se u Lozani i Bernu, preneo je Bi-Bi-Si. Članovi porodica žrtava koji su otputovali u Švajcarsku obišli su mesto nesreće i položili cveće u tunelu. Do sinoć su identifikovane sve nastradale osobe.

Tokom dana identifikovana tela stići će u Belgiju vojnim avionom. Većina žrtava ove nesreće su deca starosti oko 12 godina, sedmoro su holandske nacionalnosti, a ostala su Belgijanci.

Vlasti su odbile da komentarišu navode u švajcarskim i belgijskim medijima da je vozač autobusa možda menjao DVD u trenutku nesreće.

Portparol švajcarske policije Renato Kelbermaten izjavio je da snimci sa kamera za nadzor u tunelu ne potvrđuju teoriju o disku i dodao da je u ovom trenutku to samo spekulacija. U autobusu su poginule sve odrasle osobe.

Ova grupa provela je sedam dana na skijanju u Valdanivijeru i išla je kući u tri autobusa koja je zakupila jedna hrišćanska organizacija. Ostala dva autobusa bezbedno su stigla u Belgiju.

2024 © - Vesti online