Petak 16.03.2012.
12:01
K. N. - Vesti - Foto:

Pružena ruka prijateljstva

Nisu zaboravljene: Aleksandra Gušić sa majkom Dragicom
 

"Bilo bi mi veliko zadovoljstvo kada bi nam gospođa Dragica pisala kako bismo u dogovoru sa njom, moja supruga i ja mogli da posetimo nju i njenu ćerku. Pošto često putujem kroz Hrvatsku na more, želja nam je da ih obiđemo. U međuvremenu, želimo im sve najbolje."


Ovaj novčani dar uskoro će krenuti put sela Radmanovac do koga je sada bez većih problema moguće stići. Krenuće i pismo i mi smo uvereni da će odgovor majke i ćerke odmah biti otpremljen u Raštat.


Istina, mnogo dobrih ljudi iz dijaspore je pomoglo da Aleksandra završi školu, ali za frizerku u pustom selu nema posla niti izgleda da ga u budućnosti bude. Stoga će Aleksandra na leto pokušati da upiše polugodišnji kurs za policajku. Majka Dragica ne zna kako će to isfinansirati, ali u tome vidi jedini spas. Penzija od 150 evra koju prima od pokojnog muža dovoljna je tek da imaju da plate sve račune. Krov na kući propada, nemaština ih je teško pritisla. I posle mnogih iskušenja i nevolja, majka i ćerka, nažalost, još uvek same ne mogu izaći na kraj sa problemima uprkos tome što su se vratile u svoje rodno mesto.


Zato će im donacija dobročinitelja iz Raštata, sigurni smo, i te kako dobro doći, a najavljena poseta donatora mnogo im značiti. Osim sa besparicom, majka i ćerka bore se i sa usamljenošću.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online