Četvrtak 15.03.2012.
22:37
Vestionline

Đoković u polufinalu Indijan Velsa

 

Rutinski odradio Alamgra za 80 minuta igre - Novak Đoković

Branilac titule i prvi nosilac rutinski je izborio je plasman u polufinale protiv trenutno 12. igrača sveta, kojeg je pobedio i u trećem međusobnom duelu.

Đoković je u prvom setu iskoristio obe prilike za brejk, dok je protivniku dozvolio da mu jednom oduzme servis za 6:3.

Srpski teniser u drugom setu protivniku nije dozvolio da ima nijednu brejk loptu, a on je iskoristio jednu od mogućih pet. Đoković je pri rezultatu 3:3 propustio čak četiri brejk lopte, ali je potom pri skoru 4:4 iskoristio prvu, a potom i sigurno odservirao za pobedu za konačnih 6:4 i plasman u polufinale Matersa.

"Kako turnir odmiče, igram sve bolje, što i jeste cilj, da pružam najbolje partije što mogu. Naravno, moj maksimum se menja iz dana u dan, i nije lako u svakom duelu pružiti 100 odsto. Naime, različiti su rivali, drugačiji su uslovi, a i sve je veći pritisak kako se mečevi približavaju završnici. Ali, sve ide u pravom smeru", rekao je Novak.

Nole koji brani titulu u Indijan Velsu u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela u kome se sastaju Francuz Žil Simon i Džon Izner iz SAD. U ostalim mečevima četvrtfinala Rodžer Federer igra protiv Del Potra, dok Rafaela Nadala očekuje duel s Davidom Nalbandijanom.

Nagradni fond Masters turnira u Indijan Velsu je 5,5 miliona dolara, a pobedniku će pripasti ček na milion dolara i 1000 ATP bodova.

2024 © - Vesti online