Četvrtak 15.03.2012.
20:47 >> 13:12h
Vestionline

IV: Ana "počistila" Bartoli za polufinale

 

Sjajna serija pobeda Ane Ivanović

Ivanovićeva je protiv Bartoli, kao i sa Voznijacki, od samog starta imala potpunu kontrolu, a Francuskinja nije imala odgovor za njen dobar servis i ubitačne forhende.

Dva puta je Ana u prvom setu oduzela servis protivnici, a jedan je izgubila što je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta sa 6:3.

Bivša prva igračica sveta drugi set otvara samo kako se poželeti može. Oduzima odmah servis rivalki, koja je pri rezultatu 1:3, zatražila medicinski tajm-aut. Ni posle te pauze Bartoli nije imala nikakvu šansu da ugrozi prednost Ivanovićeve, koja je, što u ranijem periodu nije bio slučaj, bila veoma smirena i koncentrisana i zabeležila je veliku pobedu posle sat i 17 minuta igre.

"Srećna sam što sam prošla dalje i što sam se revanširala protivnici za prošlogodišnji poraz u četvrtfinalu. Bio je to težak meč, ali sam, generalno, servirala veoma dobro. Mislim da je ključni momenat meča bio kada sam napravila brejk pri rezultatu 4:3. To je bilo presudno", izjavila je Ivanovićeva posle meča.

Ana će u polufinalu igrati protiv Marije Šarapove pošto je savladala zemljakinju Mariju Kirilenko sa 2:1, po setovima 3:6, 7:5, 6:2. U drugom polufinalu sastaće se Nemica Anđelika Kerber i Viktorija Azarenka iz Belorusije.

Srpska teniserka je plasmanom u polufinale zaradila 200.000 dolara i 450 WTA poena. Pobednica će dobiti ček na milion dolara i 1000 WTA bodova, a finalistkinji sledi upola manja suma i 700 poena.

2024 © - Vesti online