Četvrtak 15.03.2012.
22:52
Beta

Palma: Ne ljutim se na Tadića

"Ali ne ljutim se na predsednika, ja volim kad me prepisuju", kazao je Marković povodom toga, nakon potpisivanja koalicionog sporazuma o zajedničkom nastupu na pokrajinskim izborima u Vojvodini.

Zajedno na pokrajinskim izborima u Vojvodini: JS-SPS-PUPS-SDPS
 

Sporazum su potpisale: Socijalistička partija Srbije (SPS), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Jedinstvena Srbija (JS) i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS).

"Da mi je neko pre 12 godina rekao da ću biti u koaliciji sa SPS-om na nekim izborima, smatrao bih da nije normalan, ali ovo je dokaz da se sve menja", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare nakon potpisivanja sporazuma. Dodao je da je želja SDPS-a da pruži svoj pun doprinos ideji formiranja jedinstvenog socijalnog bloka.

SDPS će na republičkim izborima nastupiti u okviru koalicije koju predvodi Demokratska stranka (DS).

Predsednik SPS-a Ivica Dačić rekao je da je koalicija SPS-PUPS-JS na prošlim izborima u Vojvodini i u Beogradu prošla lošije nego u centralnoj Srbiji i izrazio očekivanje da će ovaj put rezultat pojačane koalicije biti dvocifren u procentima na pokrajinskim izborima.

Čelnici novoformirane koalicije poručili su da će taj "socijalni blok" biti okrenut ka problemima obespravljenih i osiromašenih građana Srbije.

2024 © - Vesti online