Četvrtak 15.03.2012.
17:22
Srna

Ukrajinski režim želi da ubije Timošenkovu?

Bivša premijerka Ukrajine: Julija Timošenko
 

"Odluka da se bivša premijerka Ukrajine leči u zatvoru a ne u specijalističkoj klinici svedoči o nameri da se ona eliminiše kao glavni protivnik predsednika Viktora Janukoviča", navodi partija u peticiji koju je parlamentarcima pročitao poslanike Sergej Soboljev.

"Zvaničnici su predložili Juliji Timošenko da se podvrgne punkciji koštane srži u zatvoru. Neprihvatljivo je da bilo ko bude podvrgnut tako komplikovanoj neurohirurškoj proceduri u zatvorskoj ćeliji. To nije ništa drugo do pokušaj ubistva", dodao je Soboljev.

Advokati Julije Timošenko tvrde da su je lekari berlinske klinike Šarite pregledali u februaru i preporučili hospitalizaciju u specijalističkoj klinici izvan zatvora.

Zatvorska uprava navodi da je Timošenkova, koja se žali na bolove u leđima, odbila da se podvrgne lečenju u zatvoru i insistira da se leči na klinici Šarite.

Julija Timošenko (51), vođa glavne opozicione partije, u zatvoru je od avgusta. Oktobra 2011. osuđena je na sedam godina zatvora zbog prekoračenja ovlašćenja.

2024 © - Vesti online