Četvrtak 15.03.2012.
15:05
Beta

"Zločin se ne može pripisati SRS dobrovoljcima"

Vojislav Šešelj
 

"Vi kažete da su dobrovoljci SRS bili poznati po brutalnosti i zločinima, a niste identifikovali nijedan-jedini zločin koji se na osnovu dokaza može pripisati ijednom dobrovoljcu SRS", rekao je Šešelj koji se brani sam.

Pročitajte još:

1. Šešelj: Članovi suda su amoralni i neznalice

2. Šešelj: Protiv mene sve sami lažni svedoci

Potvrđujući da je njegova partija u proleće 1992. slala dobrovoljce u područja Sarajeva, Mostara i Nevesinja, optuženi je, međutim, negirao da su oni bili umešani u "stvarne ili izmišljene zločine", navedene u optužnici, na tim teritorijama.

Vođa radikala kazao je da su njegovi dobrovoljci u Sarajevu, pod komandom "četničkih vojvoda" Branislava Gavrilovića-Brneta i Slavka Aleksića, učestvovale u "oslobađanju" Grbavice, ali da se za njih "ne može vezati nijedan zločin". Isto je rekao i za formaciju koju je vodio Vasilije Vidović.

Sugerisao je da su se dobrovoljci iz Srbije potom povukli, a da su Gavrilović i Aleksić, rođene Sarajlije, sa svojim ljudima ostali u sastavu Vojske Republike Srpske.

"Ja se ne odričem i ne distanciram ni od jednog svog saradnika i četničkog vojvode", napomenuo je Šešelj. On je tvrdio i da se ni sa teškim zločinima iz optužnice
počinjenim u Mostaru i Nevesinju ne mogu povezati dobrovoljci SRS, uz sugestiju da su oni koji su ostali na tim područjima bili u sastavu VRS.

Šešelj koji je danas zatražio da zasedanje bude ranije završeno "pošto se oseća prilično umorno", završnu reč će okončati iduće nedelje.

2024 © - Vesti online