Četvrtak 15.03.2012.
14:06
telegraf.rs

Sedam strašnih golova Srba u Ligi šampiona

Nemanja Vidić u akciji
 

Sve je počelo u sezoni 2000-01, kada je Mateja Kežman prelepim golom obeležio trijumf PSV Ajnhovena protiv Mančester junajteda (3:1).

U sezoni 04-05, Goran Gavrančić je igrajući za kijevski Dinamo dao fantastičan gol Romi iz slobodnog udarca. Ta utakmica je ušla u anale zbog prekida iniciranog napadom navijača Rome na sudiju Andresa Friska. Susret je prekinut i registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Kijevljana.

Deki Stanković je definitivno u kategoriji igrača koji su postizali najlepše golove u Ligi šampiona. U sezoni 05-06 postigao je fenomenalan gol protiv Ajaksa na “Đuzepe Meaci” u trijumfu od 1:0.

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić postigao je prelep gol glavom protiv Intera (2:0) u osmini finala Lige šampiona u sezoni 2008-09, trasiravši svom timu put ka finalu.

Iste sezone Branislav Ivanović bio je dvostruki strelac za Čelsi na legendarnom “Enfildu” protiv Liverpula u pobedi od 3:1. “Plavci” su prošli u polufinale.

Dejan Stanković je postigao u prošloj sezoni jedan od najlepših golova, ne samo u Ligi šampiona, već i u istoriji fudbala. Nije prošlo ni pola minuta susreta sa Šalkeom u četvrtfinalu, a Deki je zahvatio volej na polovini terena i savladao Nojera. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se spreči debakl od Nemaca – 2:5.

Gol Zorana Tošića pred razmaženom Realovom publikom u sredu uveče poslednji je u nizu blistavih trenutaka Srba u elitnom takmičenju. Bambi je naterao Madriđane da mu aplaudiraju, navijači CSKA su ga proglasili igračem utakmice, ali je njihov tim poražen 4:1.

2024 © - Vesti online