Četvrtak 15.03.2012.
15:57
Beta

Alonso: Biće muke u početku, ali smo konkurenti za titulu

Alonso je danas kazao da ovogodišnji automobil još nije završen proizvod, i da njegov tim kasni u odnosu na ekipe kao što su Red Bul ili Meklaren. Španac je, međutim, rekao legiji Ferarijevih navijača da ne klonu duhom.

"Nismo 100 odsto spremni. Ovaj automobil može da pruži još mnogo, a nadam se da će se to uskoro i desiti. Tim je vrlo, vrlo motivisan za šampionat, vrlo smo ambiciozni, svi u timu", rekao je Alonso pred sutrašnji prvi trening u Melburnu.

Alonso je kazao da Ferari u Australiji neće biti brz kao drugi timovi, ali da želi da bude šampion na kraju sezone u novembru.

"Ovo je kao Trka kroz Francusku. Ima 20 etapa, a ovo je prolog, trka na hronometar", rekao je prvi vozač Ferarija.

Kada je Alonso prelazio iz Renoa, u kojem je osvojio dve titule, očekivao je da će doći u dominantnu ekipu, ali je samo prva sezona, 2010, bila takmičarska. Tada je Španac počeo poslednju trku sa realnom nadom da može da osvoji titulu.

Ferari je, međutim, prošle sezone potpuno ispao iz ritma, pošto je tim od početka bio van konkurencije i osvojio je samo jednu trku. Slab početak Ferarija ove sezone očekuje se zato što je tim potpuno preuredio bolid iz 2011. godine, dok su Red Bul i Meklaren imali taj luksuz da su napravili samo mala dorađivanja na svojim moćnim automobilima sa kraja prošle sezone.

Alonso je rekao da ga ne treba podsećati na probleme sa početka sezone.

"Navikao sam na teške početke, nažalost. Testiranje od šest dana nije dovoljno da se crno promeni u belo. Ovo nije nastavak prošlogodišnjeg automobila, tako da nam treba više vremena da izvučemo maksimum iz njega. Pre ili kasnije, Ferari će pobeđivati. Ako nam početak bude sporiji, nema veze, a to je dobra stvar kod Ferarija", dodao je Alonso.

2024 © - Vesti online