Četvrtak 15.03.2012.
12:11
Beta

Počelo saslušanje pet Srba uhapšenih kod Gnjilana

Počelo saslušanje pet Srba uhapšenih kod Gnjilana

Brkljač, koji brani osumnjičenog Mladena Dimitrijevića, matičara u penziji, izjavio je za agenciju Beta da je tokom saslušanja koje je trajalo pet i po sati njegov branjenik negirao sve optužbe.

"Narednih dana biće saslušani i ostali Srbi uhapšeni krajem februara pod optužbom za napad na pravni poredak Kosova, a potom će biti saslušani i oštećeni i svedoci, za koje znamo da su takođe Srbi, dok je identitet dva lica zaštićen", kazao je branilac.

Brkljač očekuje da osumnjičenima pritvor bude produžen ukoliko specijalni tužilac Kosova ne završi predistražne radnje u toku 30 dana pritvora koji su im određeni.

"Prema vizuelnom utisku koji sam stekao u toku saslušanja mogklijenta mogu da kažem da on izgleda u redu i da se sa njim u pritvoru korektno postupa. Problem je bio jedino prilikom hapšenja i pretresa kuće kada je upotrebljena prekomerna sila", rekao je Brkljač.

Specijalne jedinice kosovske policije ROSU uhapsile su u subotu 25. februara Zlatka Denića, Gorana Matropazarevića, Nikolu Trajkovića i Dragana Stojkovića, koji su u Policijskoj upravi Gnjilane, izmeštenoj u Vranje 1999. godine, radili na izdavanju pšoša i vozačkih dozvola.

Njima i matičaru u penziji Mladenu Dimitrijeviću koji je uhapšen u istoj akciji, sudija Euleksa je odredio pritvor do 30 dana, a svi se terete za napad na pravi poredak Kosova i zatvoreni su u okružnim zatvorima u Gnjilanu i Prištini. Petoricu je prijavio Nenad Cvetković, predsednik Opštine Parteš/Pasjane, koja radi u sistemu Vlade Kosova.

2024 © - Vesti online