Četvrtak 15.03.2012.
10:51
Beta

Kosovo preti ratom ako bude izbora?!

"Može biti upotrebljena sila, ali da će to biti poslednje sredstvo, kada se iscrpu druge mogućnosti i sva pravna sredstva"

"Srbija provocira otvoreni sukob sa državom Kosovo koji može imati posledice po ceo region i sveukupno međunarodno angažovanje u regionu kako SAD, takođe i NATO i EU", rekao je Tači.

"Koha ditore", kao i drugi dnevnici, prenosi reakcije međunarodnih zvaničnika na Kosovu povodom odluke o održavanju izbora Srbije na teritoriji Kosova.

Dnevni "Zeri", izveštavajući sa sednice Vlade Kosova, prenosi izjavu zamenika premijera Hajredina Kučija da Vlada ne želi da "stvara iluzije da će upotrebiti vojsku ili policiju na severu", ali neće ni "ostati skrštenih ruku".

"Preduzećemo sve mere da bismo odbranili pravni i ustavni poredak na Kosovu i preduzećemo sve mere koje ne štete interesima Kosova", upozorio je Kuči.

Dnevnik "Lajmi" piše da će Vlada Kosova upotrebiti sva ustavna sredstva da onemoguči održavanje srpskih izbora na Kosovu.

List piše da može biti upotrebljena sila, ali da će to biti poslednje sredstvo, kada se iscrpu druge mogućnosti i sva pravna sredstva.

"Srbija je namerom da održi izbore i na Kosovu teško provocirala međunarodnu zajednicu. Namera održavanja izbora je težak udarac Srbije međunarodnoj zajednici", ocenio je za dnevnik "Epoka ere" šef poslaničke grupe vladajuće Demokratske partije Kosova Adem Grabovci, i ocenio da je "sever bomba koja može eksplodirati".

2024 © - Vesti online