Četvrtak 15.03.2012.
12:01
Vesti

Tragom Rimljana

Trka će imati šest etapa, na više od 1.000 kilometara, a završava se 17. juna u Beogradu. Do sad se za "srpski Tur" prijavilo 47 ekipa, a organizatori će morati da smanje spisak i do 20. marta saopšte koji će timovi učestvovati.


Ovogodišnja trka, kao i nekoliko prethodnih, organizovaće se pod patronatom Ministarstava ekonomije i regionalnog razvoja i omladine i sporta. Cela trka će se ponovo voziti pod sloganom Turizam i biciklizam zajedno.

"Organizujući ovu trku već mislimo na sledeću. Naredne godine biće obeleženo 17 vekova od potpisivanja Milanskog edikta, pa će Niš, nekadašnja rezidencija cara Konstantina, biti polazno mesto karavana i obeležavanja velikog istorijskog datuma. Zato ćemo i ovu trku voziti od niške Medijane do beogradskog Singidunuma", rekao je Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja i predsednik Organizacionog odbora trke.

Trasa ovogodišnje trke Kroz Srbiju: prva etapa, (Niš, 12. jun, svečano otvaranje trke i prolog), druga etapa (Niš-Kragujevac, 13. juna), treća etapa (Kragujevac - Bajina Bašta, 14. juna), četvrta etapa (Bajina Bašta - Pale, 15), peta etapa (Milići - Ruma, 16. juna) i šesta etapa (Sremska Mitrovica - Beograd, 17. juna). 

2024 © - Vesti online