Četvrtak 15.03.2012.
09:11
Alo

Radomir Marković čistio fekalije u zatvoru

Radomir Marković - desna Slobina ruka i čuvar tajni

Bivši prvi čovek srpske tajne policije je s ovog posla vraćen u sedmi paviljon, gde mu je određena ponovo nova radna obaveza.


"Marković je radio na fekalnoj pumpi u zatvoru, ali je iz bezbednosnih razloga povučen s tog posla. Dok je radio na tom mestu, nije pokazivao koliko mu je kao nekadašnjem generalu policije teško padao tako prljav posao. On se nalazi u sedmom, strogo čuvanom paviljonu, gde su smešteni neki bivši pripadnici 'crvenih beretki', kojima je bio nadređeni", rekao je izvor "Aloa".


Marković je u "Zabelu" prebačen 11. jula 2010. godine radi izdržavanja kazne od 40 godina zatvora zbog učešća u zločinu na Ibarskoj magistrali, u kom su 3. oktobra 1999. poginula četvorica funkcionera SPO. U ovu kaznu mu je uračunato i 15 godina zatvora, na koliko je osuđen zbog učešća u otmici i ubistvu Ivana Stambolića 25. avgusta 2000.

Iza rešetaka je 11 godina, a deset je proveo u ćelijama Okružnog zatvora u Beogradu. U martu prošle godine mu je pozlilo, pa je zaglavio u Vojnomedicinskoj bolnici, u koju je prebacivan nekoliko puta.


"Marković ima problem s visokim pritiskom, pa je zatražio lekarsku pomoć. Takođe ima velike probleme i sa zglobovima", navodi sagovornik "Aloa" i dodaje da Markovića u zatvoru redovno posećuju supruga Ivančica i sin.

Bivši šef DB-a je dugo vremena ćeliju u beogradskom Okružnom zatvoru delio sa lekarom Milanom Zarubicom (44), osuđenim zbog proizvodnje sintetičke droge. Njih dvojica su drugovali u renoviranom delu drugog bloka, a svakog dana su čitali knjige, igrali šah i karte. U ćeliji su vežbali s tegovima napravljenim od dve povezane flaše od dva litra napunjene vodom.

Slobina desna ruka


Marković je karijeru započeo 1970. godine. Bio je inspektor u odeljenju za teška razbojništva, komandant milicijske stanice Aerodroma "Beograd", načelnik Uprave za suzbijanje kriminaliteta SUP Beograd. Sa ovog mesta je smenjen, ali se posle ubistva Radovana Stojičića Badže, bivšeg zamenika ministra policije, 4. aprila 1997. obreo na mestu načelnika resora Javne bezbednosti sa činom general-potpukovnika. Čin general-pukovnika i mesto načelnika SDB-a dobio je posle smene Jovice Stanišića 1998. Smatran je za desnu ruku Slobodana Miloševića, zbog čega ga mnogi zovu čuvarom njegovih mračnih tajni.

2024 © - Vesti online