Sreda 13.01.2010.
12:00
S. Đurić - Vesti

Miroslav u Zagrebu na poziv Pupovca

Koncert, kao i prošle godine kada je nastupala Goca Lazarević, organizuju Srpsko narodno vijeće, čiji je predsednik Milorad Pupovac i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba. Iako je više puta isticao da ga politika više ne zanima, "slavuj iz Mrčajevaca" nastupa u organizaciji političke stranke, ali tvrdi da njegov nastup nema apsolutno nikakve veze sa politikom.

Miroslav Ilić

- Za Zagreb me vežu lepe uspomene i uvek rado gostujem u ovom gradu. Do sada sam uglavnom pevao u klubovima, diskotekama i privatnim lokalima, ali 8. marta posle 20 godina pauze održaću veliki solistički koncert u zagrebačkoj "Areni" - kaže Miroslav, koji još pamti nastupe u sportskoj dvorani "Cibona" pre nekoliko decenija. On veruje da će njegov nastup u Zagrebu proći bez problema, jer, kako ističe, nikada nije imao ni najmanji incident na brojnim koncertima širom Hrvatske.
 

-Redovan sam gost u klubovima širom Hrvatske, nikada nisam imao problema ili neprijatnosti. Pojedinci koji se bune protiv pevača iz Srbije treba zanemariti. A, atmosfera na mojim koncertima je fantastična - kaže Ilić i, priznaje, da ga je poziv za solistički koncert u Zagrebu zaista obradovao.
 

- Kada su mi organizatori još pre tri meseca predložili solistički koncert u "Areni" prihvatio sam bez razmišljanja. Moram priznati da sam dugo očekivao ovaj trenutak i mislim da je sada pravo vreme za moj veliki solistički koncert u Zagrebu.
 

On je, da podsetimo, bio prvi srpski folk pevač koji je posle rata nastupio u Hrvatskoj i gostovao na HRT- u u emisiji "Latinica". Njegovo pojavljivanje na hrvatskoj nacionalnoj televiziji izazvalo je medijsku buru i u Hrvatskoj i u Srbiji, iako je on govorio isključivo o muzici. Posebno su mu zamerile koleginice, zato što ih nije branio od "oštrog" jezika voditelja Denisa Latina.
 

- Ne bavim se politikom, pesma je moja velika ljubav i ne vidim razloga zašto bi se osećao neprijatno. Pesma treba da pobedi sve političke barijere. U publici su uglavnom mladi ljudi, koji su bili deca kada sam bio na vrhuncu karijere u tadašnjoj Jugoslaviji - ističe Miroslav, koji na nastupima u Hrvatskoj peva svoje najveće hitove, uglavnom ljubavne pesme "Pozdravi je pozdravi, "Polomiću čaše od kristala", " Joj Rado, joj Radmila" uz koje Hrvati znaju da se vesele i uživaju.

2024 © - Vesti online