Sreda 14.03.2012.
21:38
Vestionline

Đoković u četvrtfinalu Indijan Velsa

Novak Đoković niže pobede u Indijan Velsu

Đoković će u meču za polufinale igrati protiv Španca Nikolasa Almagra, koji je lako pobedio Čeha Tomaša Berdiha rezulatom 2:0, po setovima 6:4, 6:0. 

Anduhar, trenutno 45. igrač ATP liste, nije imao prevelika očekivanja od meča sa prvi igračem sveta, i sa dosta respekta je ušao u duel sa Đokovićem koji je furiozno i bez izgubljenog gema dobio prvi set sa 6:0.

Međutim, u drugom setu Anduhar je pokazao da zna da igra tenis i da nije bez razloga u Indijan Velsu napravio najbolji rezultat u karijeri na Masters turnirima. Đoković jednostavno nije imao rešenje niti priliku da napravi "razliku" koja bi mu donela prednost brejka, tako da je drugi set otišao u "taj-brejk".

Iznenadio Novaka u drugom setu - Pablo Anduhar

Nakon uvodnih 3:3, Španac sa tri vezana poena za redom iznenađujuće stiže prvi do set lopti. Uspeo je Novak da spase dve set lopte, ali nije treću, iako je u tom poenu on bio taj koji je servirao 5:7.

Novak je odmah na startu odlučujućeg dela igre napravio brejk, poveo sa 2:0. Poslednju priliku da se vrati u meč Anduhar je propustio u petom gemu, kada je imao brejk loptu, pa je Đoković priveo meč kraju sa 6:2.

"Ovo je meč osmine finala i imao sam za protivnika vrlo kvalitetnog igrača koji zaslužuje da bude u završnici turnira. Neke poene osvojio sam na sreću i mogu da budem zadovoljan prolaskom u narednu rundu takmičnja", rekao je posle meča branilac titule na turniru Novak Đoković.

2024 © - Vesti online