Sreda 14.03.2012.
19:03
Blic

Rusi unajmili naučnika da klonira mamuta

Rusija ima sve, fali joj još samo mamut

Prilikom ovog poduhvata, južnokorejski naučnik i njegov tim će koristiti koštanu srž iz dobro očuvanih kostiju mamuta, koje su prošlog leta pronađene u otopljenom sibirskom permafrostu (predeo večitog snega i leda).

Naučnici iz fondacije "Soam bioteh" ubaciće jedro ćelije vunastog mamuta u jajnu ćeliju slona kako bi stvorili embrion mamuta, a zatim će embrion ubaciti u utrobu slona.
 

Pročitajte još:

 

"To neće biti nimalo lak poduhvat", rekao je za AFP stručnjak fondacije Hvang In Sung, dodavši da on i njegove kolege veruju da eksperiment može da uspe, budući da je njihov institut uspešan u kloniranju životinja.

Hvang Vu Suk je kontroverzan naučnik koji se osramotio 2006. kada se saznalo da je lažirao rezultate nekoliko svojih istraživanja u domenu razvoja ljudskih matičnih ćelija. Posle toga je uspešno klonirao nekoliko životinja, između ostalog, i prvog psa - Snapija, nekoliko krava i kojota.

Stručnjaci fondacije "Soam" navode da će, ukoliko Rusi isporuče ostatke mamuta, istraživanje biti pokrenuto još ove godine.

2024 © - Vesti online