Sreda 14.03.2012.
18:16
Beta

"Sarađujemo sa Srbijom, kakvu god Vladu imala"

Ambasador Rusije u Srbiji: Aleksandar Konuzin
 

"Strpljivo ćemo sačekati ishod izbora, ali već sada mogu da kažem da ćemo sa budućom vladom, ma kakava ona bila, nastaviti plodnu saradnju. Rusija u prvom redu sarađuje sa Srbijom i srpskim narodom", rekao je ambasador Rusije.

Konzin je u pauzi skupa "Rusija i Balkan: prošlost i perspektive" rekao novinarima da većina srpskih stranaka ima prijateljske odnose sa Rusijom ali da on, "naravno, vidi nijanse kod različitih partija".

Na pitanje da li status kandidata za članstvo u EU može uticati na ekonomske odnose Srbije i Rusije, Konzun je rekao da kratkoročno neće biti velikih problema i da će dve zemlje povećavati ekonomsku saradnju.

Prema njegovim rečima, Rusija će to vreme što bolje iskoristiti kako bi se izbeglo da se i u dugoročnoj perspektivi kandidatura ne odrazi na odnose u trgovini i investicionoj saradnji dve zemlje.

"To će zavisiti i od uslova koje će vam postaviti vaši novi partneri, a možete biti uvereni da će vam ih postaviti i zahtevati da ih ispunite. Vi treba da vidite šta u većoj meri odgovara vašim nacionalnim interesima", kazao je Konuzin.

2024 © - Vesti online