Sreda 14.03.2012.
17:54
RTS

Malaviju dozlogrdila Madona

Madona sa lokalnim stanovništvom u Malaviju

Pevačica Madona, koja je usvojila dvoje dece iz Malavija, saopštila je u januaru da će njena fondacija "Rejzing Malavi", zajedno sa nevladinom organizacijom "BildOn", izgraditi škole u kojima će se godišnje obrazovati najmanje 1.000 dece. Međutim, njena izjava je izazvala bes u Malviju. Portparolka malavijskog Ministarstva obrazovanja Lindiva Čide, rekla je Rojtersu da se vladi "smučila" Madona.

Čide je objasnila da je pevačica prošle godine odustala od izgradnje akademije za devojčice zbog previsoke cene i lošeg menadžmenta, ali da o tome nije obavestila vlasti u Malaviju.

"Sada je odlučila da saopšti da će izgraditi 10 škola, a ponovo se nije konsultovala sa vlastima", rekla je Čide. "Osećamo se kao da je sve ovo zarad promocije njenog imidža i da nije u našem interesu", dodala je portparolka ministarstva.

Pevačica i njena afrička deca

Madona nije bila dostupna za komentar.

Pevačica je nameravala da izgradi umetničku školu za oko 400 devojčica u blizini glavnog grada Lilongva, ali je odustala od tih planova. "Madona nema mandat da odlučuje gde želi da izgradi školu, jer ne poznaje naše potrebe. Ona prvo mora da se konsultuje sa nama i dobije dozvolu od vlade, pre nego što počne gradnju", upozorila je Čide.

U Malaviju živi više od pola miliona dece koja su ostala siročad zbog epidemije Side, a Ujedinjene nacije su Malavi stavile na listu 20 najnerazvijenijih zemalja sveta.

2024 © - Vesti online