Sreda 14.03.2012.
12:03
E. V.

Slušam sve, ali odlučujem sam

Sve ću to dobro izvagati

Istina je verovatno negde između, jer je kontakt uspostavljen. U međuvremenu je 23-godišnji Srbin poručio da (još) nije ništa potpisao, ali nije odbacio mogućnost da karijeru naredne sezone nastavi u nekom drugom klubu, uključujući i Tvente.


Za srpskog reprezentativca su se proteklih meseci interesovali i Nemci (Keln, Šalke, Volfzburg, Borusija iz Menhengladbaha...), Englezi (Blekburn) i Italijani (Roma, Lacio), ali tehnički direktor Groningena, Henk Veldmate, tvrdi da bi Dušan Tadić najradije ostao u Holandiji i prešao u klub koji će sledeće sezone igrati u Evropi. U tu priču se uklapa Tvente, koji se trenutno kao treći na tabeli bori za titulu u Erediviziji i svakako će se na leto pripremati za izlazak na evropsku scenu, za razliku od Groningena, koji zauzima tek 9. poziciju i ima daleko manje šanse za tako nešto.


A šta na sve to kaže Dušan Tadić.

"Pre dolaska u Groningen, zajedno sa osobama iz svoje okoline dobro sam razmislio šta je najbolje za moj razvoj. Sada ću opet isto učiniti. Svi važni ljudi oko mene: familija, menadžer, devojka i prijatelji mogu da daju svoje mišljenje. Sve ću to dobro izvagati pri donošenju konačne odluke gde da nastavim karijeru", kazao je momak rodom iz Bačke Topole.


Dušan Tadić je u Groningen stigao 2010. kao kapiten novosadske Vojvodine. Već prve sezone u Holandiji bio je najbolji asistent Eredivizije i treći u Evropi, iza neprikosnovenog Mesija iz Barselone i Mesuta Ozila iz Real Madrida. 

Ponovo u reprezentaciji


Tadić se zahvaljujući dobrim igrača u Holandiji nedavno vratio u nacionalni tim Srbije. Za "orlove" je igrao prošlog meseca na mini turneji na Kipru protiv i domaće selekcije (0:0) i Jermenije (2:0).


Prethodno je dres Srbije poslednji put obukao pre dve godine u prijateljkom meču u Japanu (3:0), a debitovao je još 2008. protiv Poljske (0:1).

2024 © - Vesti online