Sreda 14.03.2012.
04:42
Vestionline

IV: Nalbandijan zaustavio Janka

Nije imao rešenje za rasploženog Nalbandijana: Janko Tipsarević
 

Oba tenisera su na samom početku meča iskoristila prednost svog servisa, ali je Tipsarević bio dekoncentrisan u četvrtom gemu, dozvolio rivalu da napravi brejk i povede sa 3:1, što je, ispostaviće se kasnije, bilo odlučujuće za dalji tok prvog seta.


Nalbandijan je, naime, bio siguran kada je servirao, a Janko nije uspeo da stigne ni do jedne brejk prilike u prvom delu igre. Naš teniser je malo pripretio u devetom gemu, kada je Argentinac pri vođstvu od 5:3 servirao za prvi set - Tipsarević je poveo sa 30:15, ali je odličnim servisima Nalbandijan brzo priveo ovaj deo igre kraju - 6:3 za 33 minuta provedena na terenu.


Srpski teniser je u nastavku zaigrao angažovanije, iako je i Nalbandijan nastavio da pruža odličnu partiju. Uostalom, prvu brejk loptu Tipsarević je imao tek u osmom gemu drugog seta, što dovoljno svedoči o kvalitetu njegovog rivala. Janko pri vođstvu od 4:3 nije uspeo da iskoristi prvu, ali jeste iskoristio drugu brejk priliku, što mu je donelo nedostižnih 5:3 u ovom delu igre. Preostalo je samo da naš teniser potvrdi brejk i osvoji set, što mu je pošlo za rukom u devetom gemu - 6:3 - identičan rezultat kao i u prvom setu, samo što su teniseri sada na terenu proveli 42 minuta.


U trećem, odlučujućem delu igre, teniseri su se grčevito borili za svaki poen, znajući da prostora za greške praktično i nema. Nažalost, to je stvorilo pritisak kojem je podlegao je naš teniser - do osmog gema trećeg seta oba tenisera koristila su prednost svog servisa, a onda je na Jankov servis Nalbandijan bez izgubljenog poena došao do vođstva od 5:3 i prilike da servira za meč.


Argentinac je furiozno stigao do 40:0 ništa i odmah je iskoristio meč loptu za plasman u četvrto kolo turnira u Indijan Velsu - 6:3 u trećem setu, tako da je Tipsarević morao da napusti teren pognute glave posle skoro dva sata igre.

2024 © - Vesti online